Természetgyógyász életmódtábor

Általános és tematikus életmódtáborokat szervezünk, amelyek célja a természetgyógyászat módszereinek gyakorlati megtapasztalása közvetlen élmények útján. Az általános természetgyógyász életmódtábor a természetgyógyászati alapismeretek képzés gyakorlati részének is tekinthető. Tematikus életmódtáboraink célja az ismeretek bővítése, a továbbképzés.

Életmódtáboraink témája

Általános és tematikus életmódtáboraink ismertetője és tananyagegységei

Az általános természetgyógyász életmódtábor célja a természetgyógyász szakmák és eljárások átfogó bemutatása. A foglalkozások főként gyakorlati jellegűek, kevés elméleti előadással.
A képzés tananyagegységei:
1. Mozgásterápiás gyakorlatok, Alexander technika bemutató (7 óra)
2. Masszázsterápia és akupresszúra bemutatók (7 óra)
3. Életmód-tanácsadó és terapeuta bemutató (3 óra)
4. Kineziológia bemutató (4 óra)
5. Fülakupunktúrás addiktológia bemutató (2 óra)
6. Fitoterápia a gyakorlatban (4 óra)
7. Egyéb természetgyógyász szakmák bemutatása (7 óra)
8. Terápiás és diétás ételek elkészítése a gyakorlatban (6 óra)
A képzés pontos tematikája változhat. Az étel közös elkészítése része az oktatásnak. Az életmódtábor étrendje lakto-ovo vegetáriánus.
Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktatók: Aradi Ágnes, Dr. Rodák Margit, Szeferinusz Attila és egyéb meghívott oktatók

A képzés az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgán való shiatsu és do-in gyakorlatok bemutatására készít fel. A képzés ugyanakkor egy kibővített shiatsu alaptanfolyam, elvégzése feljogosít a Magyar Shiatsu Társaság által elfogadott shiatsu képzésekre történő jelentkezésre. A sikeres vizsgázáshoz otthoni gyakorlás is szükséges. A foglalkozások főként gyakorlati jellegűek, kevés elméleti előadással.
A képzés tananyagegységei:
1. A shiatsu története és elméleti alapjai (2 óra)
2. A meridiánok és az öt fázis elmélete és gyakorlata, makrobiotika (5 óra)
3. A shiatsu alapkezelés lépései (6 óra)
4. A hara kezelés elmélete és gyakorlata (2 óra)
5. Shiatsu gyakorlás (8 óra)
6. Do-in mozgás- és önmasszázs gyakorlatok (7 óra)
7. Relaxáció, csoportos gyakorlatok (2 óra)
7. A shiatsu és a természetgyógyászat kapcsolata (8 óra)
Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktató: Jakab Éva

A képzés az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgán való thai masszázs és jóga gyakorlatok bemutatására készít fel. A sikeres vizsgázáshoz otthoni gyakorlás is szükséges.
Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktató: Szabó Ildikó

Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktató: Aradi Ágnes

Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktató: Szeferinusz Attila 

Táborvezető: Aradi Ágnes
Oktatók: 

Az 5 napos bentlakásos természetgyógyász életmódtábor helyszíne Poroszló.

A képzés 40 óra személyes gyakorlati foglalkozást tartalmaz, első nap 10-17 óráig, második-negyedik napon 8-17 óráig, utolsó nap pedig 8-14 óráig a képzési naptár szerint. A természetgyógyász gyakorlati idejüket nálunk töltők számára a képzés 50 óra gyakorlati foglalkozást tartalmaz, minden nap 8 órától 18 óráig.

Minden életmódtáborunk magában foglalja az étkezést az alábbiak szerint:
- reggeli a második naptól az ötödik napig a foglalkozások előtt, 7-8 óráig,
- ebéd az ebédszünetben, az első naptól a negyedik napig 12 órától 13:30-ig, az ötödik napon pedig a képzést követően, 14-15 óráig,
- amennyiben az ebéd közös elkészítése is a képzés része, abban az esetben ez nagyjából 11-12 óráig tart,
- vacsora az első naptól a negyedik napig a képzést követően, 17-18 óráig,
- a speciális étrendet a jelentkezéskor kérjük megadni.

A képzés díja az időpont és a program függvényében 84.900 forint és 119.900 forint között változó. A pontos árat az életmódtábor időpontja mellett tüntetjük fel. Ez tartalmazza a szállás és az étkezés díját. Bizonyos esetekben az étel elkészítése is a program részét képezi (ez az életmódtábor leírásában fel van tüntetve). Aki családtaggal vagy kísérővel érkezik és részére is szeretne szállást foglalni, az kérjük, tüntesse fel ezt a jelentkezés megjegyzésében!

Akik korábban már részt vettek bármely általunk szervezett természetgyógyász életmódtáborban és ismételni szeretnének, azok féláron jelentkezhetnek. A jelentkezési lapot ebben az esetben is kérjük kitölteni és kérjük a megjegyzésnél feltüntetni, hogy ismétlésre jelentkeznek. A kedvezmény kizárólag az azonos témájú életmódtáborokra vonatkozik.

Akik nálunk szeretnék természetgyógyász gyakorlati idejüket tölteni és szeretnének az életmódtábor programjában közreműködni, azok számára egyéni megbeszélés alapján tudunk kedvezményes árat biztosítani.
A részvétellel az alábbi gyakorlati idő teljesíthető:
- az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgára való jelentkezés feltételeként szabott 50 óra alternatív mozgás- és masszázsterapeuta mellett eltöltött gyakorlati idő, vagy
- az akupresszőr vizsgára való jelentkezés feltételeként szabott 1 hét távolkeleti mozgásoktató mellett eltöltött gyakorlati idő, vagy
- az életmód-tanácsadó és terapeuta vizsgára való jelentkezés feltételeként szabott 50 óra alternatív mozgás- és masszázsterapeuta mellett eltöltött gyakorlati idő, vagy
- az életmód-tanácsadó és terapeuta vizsgára való jelentkezés feltételeként szabott "4 hét életmódtábor asszisztálás képzett életmód tanácsadó mellett" gyakorlati időből 1 hét.

A természetgyógyász életmódtáborban való részvételről a résztvevő kérésére igazolást állítunk ki, ami a természetgyógyászati alapismeretek vizsgára való jelentkezéshez szükséges. Bővebb információ itt található.
A sikeres vizsgázást ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokkal támogatjuk, amin bárki részt vehet előzetes regisztráció nélkül (bővebb információ).

A képzés ajánlott tankönyvei:
Természetgyógyászati alapismeretek (Tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek) - főszerkesztő: Dr. Tamasi József, kiadás éve: 2017, ára: 14.980 Ft,
Természetgyógyászati alapismeretek gyakorló feladatai - kiadás éve: 2016, ára: 3.980 Ft,
Természetgyógyászati alapismeretek (Jegyzet a középfokú természetgyógyászati oktatás és vizsgáztatás számára) - szerkesztő: Dr. Tamasi József, kiadás éve: 2000, használtan beszerezhető,
Természetgyógyászati alapismeretek Jegyzetkiegészítés - szerkesztő: Dr. Sarkadi Ádám, kiadás éve: 2000, használtan beszerezhető,
Természetgyógyászat dióhéjban - szerző: Dr. Sarkadi Ádám, kiadás éve: 2002, használtan beszerezhető.

A képzés oktatói:
Aradi Ágnes és egyéb meghívott oktatók (bővebb információ).

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A személyes részvételű képzéseinken videofelvételek nem készülnek. 

Képzési program:
A képzés megnevezése: természetgyógyász életmódtábor.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek gyakorlati megismerése, az általános természetgyógyászati ismeretek vizsgán való sikeres részvétel és a természetgyógyász szakmai képzésekre és továbbképzésekre való felkészülés támogatása.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 5 nap a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott természetgyógyászati szakterület szabályrendszerének és módszereinek gyakorlati megismerése.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: a képzés kontaktórák formájában valósul meg.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be, kivéve a természetgyógyász gyakorlati idejüket töltők esetében, akik legfeljebb a képzés díjának megfelelő kedvezményt kaphatnak.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. A foglalkozáson 32 óra részvétel kötelező.
A maximális csoportlétszám: 30 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Alapképzés csomag

Képzési csomagok

Szakmai képzések

Jelentkezés természetgyógyász életmódtáborban való részvételre


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.