Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent természetgyógyásznak lenni?

A természetgyógyászat tevékenységét és szakmáit Magyarországon a 11/1997. (V.28.) NM rendelet a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szabályozza.

Kit illet meg mentesség az egészségügyi alapmodul vizsga alól?

Az egészségügyi modulvizsga alól felmentés jár abban az esetben, ha a vizsgára jelentkező államilag elismert egészségügyi szakképesítéssel rendelkezik és az ÁEEK EFF által vezetett Alapnyilvántartásban (ANYI), mint közhiteles hatósági nyilvántartásban szerepel.

Mit jelent állami vizsgát tenni természetgyógyászatból?

Az állami természetgyógyász vizsgákat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szervezi és oldalán tájékoztat az aktuális tudnivalókról.

Hogyan lehet a képzéseinkre jelentkezni?

A képzéseinkre történő jelenkezés a képzéshez tartozó oldal felületén található jelenkezési űrlap kitöltésével lehetséges. 

Ki jelentkezhet a képzéseinkre?

A képzéseinkre középiskolai végzettséggel rendelkező magánszemélyek jelentkezhetnek. Költségviselőként meg lehet határozni céget vagy bármely más személyt, aki részére a számlát kiállítjuk.

Mennyi hiányzás megengedett a képzéseken?

Az elméleti képzéseinket online tartjuk. Az ezeken való részvétel nem kötelező, az online órákon készült videofelvételt minden meghívott részére ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk. A gyakorlati képzéseken viszont 90%-os részvétel kötelező. Viszont minden tanfolyam ingyenesen, korlátlan számban ismételhető. 

Mit tegyek, ha mégsem jó az időpont?

Képzéseinket akárhány alkalommal díjmentesen meg lehet ismételni, így a halasztás nem jelent problémát. A részvétel viszont minden megismételt tanfolyam esetén előzetes egyeztetéshez kötött. Így tudjuk, kiknek a részvételére számíthatunk. Többletköltséggel csupán az esetleges szállás és étkezés járhat.

Miért jelentősen drágábbak egyes tankönyvek a többinél?

A képzések leírásában igyekszünk megjelölni a tanfolyamhoz ajánlott és leginkább elfogadott tankönyveket. A felkészülés más könyvekből is lehetséges, viszont minden kiadvány árát a kiadó és a piac határozza meg, ezért vannak az árban komolyabb eltérések. A képzés során átadott tudásanyag mindig a részt vevők felkészültségéhez és kérdéseihez igazodik, így a tankönyvek és ajánlott irodalom elolvasását is javasoljuk.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Alapképzések

Az egészségügyi alapmodul és a természetgyógyászati alapmodul állami vizsgáira történő felkészülésben nyújtunk segítséget. Szintén szükséges a vizsgára jelentkezés előtt részt venni egy ötnapos életmódtáboron.

Szakmai képzések

Az alapképzésekből történő sikeres vizsgázást követően lehet felkészülni a szakmai vizsgákra.
A tíz természetgyógyász szakmából négyet oktatunk. A szakmai képzések elméleti és gyakorlati részből állnak, ezek aránya szakmánként változó.

Nyilvántartásba vétel

Minden sikeres vizsgát követően az adatok állami nyilvántartásba kerülnek, ahol szabadon lekérdezhetőek.
Az alapnyilvántartásba vételt követően lehet kérelmezni a működési nyilvántartásba vételt, amelyet ötévenként meg kell újítani.
Ennek feltétele a kamarai tagság is.

Önálló munkavégzés

Az önálló munkavégzést megelőzően teljesíteni kell még néhány követelményt különféle hatóságok felé annak függvényében, hogy pontosan mit és hogyan szeretnénk csinálni.
Lehetséges változó helyszínen dolgozni, lehet csatlakozni meglévő természetgyógyász rendelőhöz, de van lehetőség saját természetgyógyász rendelő nyitására is.

Start Ups

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique in cupiditate ex adipisci obcaecati minus aliquid asperiores laudantium unde vitae sapiente perspiciatis delectus eaque, animi eius accusantium omnis minima nisi.

Organisations

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Similique in cupiditate ex adipisci obcaecati minus aliquid asperiores laudantium unde vitae sapiente perspiciatis delectus eaque, animi eius accusantium omnis minima nisi.

Személyes ügyfélszolgálat: 
3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Telefonos ügyfélszolgálat:
+36304544979 (mindennap 8-19 óráig)

E-mail cím:
info@termeszetgyogyaszoktatas.hu

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.