Ingyenes természetgyógyászati vizsgafelkészítő

A természetgyógyászat jogi szabályozása:
Ahhoz, hogy valaki Magyarországon természetgyógyász lehessen, természetgyógyászati szakmai végzettséggel kell rendelkeznie. A nem orvos természetgyógyászok tevékenységét alapvetően a "11/1997. (V. 28.) NM rendelet a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről" határozza meg. A rendelet a következő szakmák megszerzését teszi lehetővé.
Csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenységek:
- Akupresszúra (AKU),
- Alternatív mozgás- és masszázsterápiák (AMM),
- Életmód-tanácsadás és terápia (ÉTT),
- Reflexzóna terápia (REF).
Vizsgával záruló továbbképzéssel megszerezhető képesítés után végezhető tevékenységek:
- Alternatív fizioterápiás módszerek (AFI),
- Bioenergiát alkalmazó módszerek (BIO),
- Fitoterápia (FIT),
- Fülakupunktúrás addiktológiai eljárások (FÜA),
- Kineziológiai módszerek (KIM),
- Szemtréning eljárások (SZT).

Jelentkezés a természetgyógyász vizsgákra:
A gyakorlatban (a fentiek alapján) tíz különböző szakmát lehet megszerezni, amelyek közül az első négy esetében a szóbeli vizsgát megelőzően írásbeli vizsgán is meg kell felelni. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szervezi. A vizsgára történő jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap, valamint a vizsgák tájékoztatója és szabályzata letölthető a dokumentumtárunkból. Ezekre a vizsgákra készítenek fel a tanfolyamaink. Felkészítő tanfolyamon részt venni minden jelentkezőnek kötelező és az ezt igazoló adatlapot a jelentkezéshez is szükséges csatolni. A jelentkezési lapot mindenkinek önállóan kell kitöltenie, de kérés esetén bárkinek ingyenes segítséget biztosítunk.

Az OKFŐ vizsgaszabályzata szerint a tíz szakmai vizsgát megelőzően két alapmodul vizsgát is le kell tenni, amelyeknek viszont kizárólag írásbeli része van. Az egészségügyi alapismeretek és a természetgyógyászati alapismeretek vizsgákra szintén csak azok jelentkezhetnek, akik elvégezték a vizsgára felkészítő tanfolyamokat, és ezt a felnőttképző által kiállított adatlappal igazolni is tudják. Fontos tudni továbbá, hogy a természetgyógyászati alapismeretek vizsgán kizárólag azokat fogadják, akik azt is igazolják, hogy részt vettek ötnapos, bentlakásos természetgyógyász életmódtáborban. Természetesen az alapmodul vizsgákra történő jelentkezésnél is ingyenes segítséget nyújtunk azoknak, akik ezt kérik tőlünk.

Az általunk szervezett képzéseket a képzési naptárunkban rendszereztük.

Ingyenes természetgyógyász vizsgafelkészítő:
A természetgyógyász képzések lényege, hogy a felnőttképzők a leendő természetgyógyászok előtt felfedjék azt a háttértudást, amit a képzéseken részt vevők önálló munkával, kitartó tanulással el tudnak sajátítani. Ebben a folyamatban azoknak tudunk segíteni, akik jelentkeznek a képzéseinkre.

Szakmai felelősségvállalásunk része viszont, hogy ingyenes segítséget nyújtsunk a vizsgára való felkészülésben azoknak, akik a tananyagot már elsajátították, viszont úgy érzik, hogy a vizsgára még nem állnak teljesen készen. Szükséges lehet ugyanis a megszerzett tudást a vizsgakérdések alapján rendszerezni.

Ezért minden írásbeli vizsgát megelőzően ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokat tartunk, amelyeken a korábbi évek vizsgakérdéseinek megoldását gyakoroljuk közösen. Az elmúlt évek vizsgakérdéseit és az azokra adott válaszokat megismerve a jelentkezők jobb eredményeket érhetnek el a vizsgákon. A gyakorlás során felmerülő kérdések megbeszélése szintén része a foglalkozásoknak.

A szóbeli vizsgákra meghirdetett vizsgafelkészítőkön a dokumentumtárunkban, az adott képzéshez kapcsolódóan elérhető szóbeli tételsorokkal kapcsolatosan lehet kérdéseket feltenni.

Az ingyenes vizsgafelkészítőn való részvétel feltételei:
A vizsgafelkészítő foglalkozásainkon azok is részt vehetnek, akik nem nálunk végezték el a vizsgára felkészítő tanfolyamot. A gyakorlásokat a lentebb meghirdetett időpontban, Zoom alkalmazás használatával tartjuk. A foglalkozásokhoz bárki csatlakozhat a meghirdetett időpontban, a 100 fős létszám limit eléréséig. Amennyiben több az érdeklődő, a foglalkozást megismételjük.

A vizsgafelkészítőink ingyenesek, a részvételért semmilyen ellentételezést nem kérünk. Nem kérünk továbbá semmilyen személyes adatot, nem építünk címlistát és nem keresünk meg senkit kéretlen ajánlatokkal. Ezért a foglalkozásokhoz nem kapcsolódik semmilyen adatkezelés. Nem készül továbbá videófelvétel sem.

Javasoljuk viszont mindenkinek, aki a weboldalunkat használja és a képzéseink iránt érdeklődik, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre, amit ennek az oldalnak a tetején vagy alján is megtehet. Érdemes továbbá rendszeresen meglátogatni a heti akcióinkat tartalmazó oldalunkat. Az aktuális heti akciós képzéseinket a hírlevelünkben és a Facebook oldalunkon is meghirdetjük. Ugyanakkor mindenki, aki a weboldalunkat használja, elfogadja az ÁSZF-ünkben meghatározott feltételeket.

A vizsgafelkészítés során közreműködő oktatónk:
Az ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásainkat Aradi Ágnes oktatónk vezeti (bővebb információ).

Az ingyenes vizsgafelkészítés időpontjai:
Az egészségügyi alapismeretek (EÜ modul) írásbeli vizsgára felkészítő foglalkozások időpontja:
2023. február 2. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. március 30. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. május 25. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. augusztus 31. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. október 26. csütörtök 16:00 - 18:00

A természetgyógyászati alapismeretek (TGY modul) írásbeli vizsgára felkészítő foglalkozások időpontja:
2023. február 2. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. március 30. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. május 25. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. augusztus 31. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. október 26. csütörtök 18:00 - 20:00

Az akupresszőr (AKU) vizsga írásbeli részére felkészítő foglalkozások időpontja:
2023. március 9. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. június 8. csütörtök 16:00 - 18:00
2023. október 5. csütörtök 16:00 - 18:00

Az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (AMM) vizsga írásbeli részére felkészítő foglalkozások időpontja:
2023. március 9. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. június 8. csütörtök 18:00 - 20:00
2023. október 5. csütörtök 18:00 - 20:00

A szakmai szóbeli vizsgákra felkészítő foglalkozások időpontja:
Előzetes egyeztetés alapján.

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.