A funkcionális edzés alapjai tanfolyam

A funkcionális edzés szemlélete a testet egészként kezeli, abból nem ragad ki részeket. Figyelembe veszi a környezeti tényezőket és az egyén állapotát egyaránt. Felhasználja többek között a gimnasztika, a gyógytorna, a jóga és a súlyemelés egyes elemeit. Eszközei között szerepelnek a gömbsúlyzók, a félgömb, a labdák és a különféle szalagok. A képzés során az elméleti témákat gyakorlatban is alkalmazzuk. A gyakorlatban működő étrendek is fontos részét képezik ennek a szemléletnek.

A képzés ideje 8 hét. Minden héten szombaton 9:00 - 12:30-ig tartanak a foglalkozások. A képzés 32 óra online konzultációt tartalmaz, amely Zoom alkalmazás használatával kerül megtartásra. Minden alkalom 3 óra online elméleti és 1 óra online gyakorlati foglalkozásból áll. A képzés időpontjait a képzési naptár tartalmazza.

A képzés díja 54.900 forint.

A képzés tananyagegységei:
1. A funkcionális szemlélet alapjai (1 óra)
2. A mozgásformák története és kialakulása (1 óra)
3. Gyakorlati étrendtervezés (3 óra)
4. A mozgás anatómiája (4 óra)
5. Sportélettan (2 óra)
6. Edzéselmélet (3 óra)
7. Mozgásminta szűrés és elemzés (1 óra)
8. Bemelegítés, mobilizáció (1 óra)
9. Funkcionális edzés a gyakorlatban (4 óra)
10. Eszközök használata (2 óra)
11. Gyakori hibák (1 óra)
12. A sérülések okai, kezelésük és elkerülésük (1 óra)
13. Gyakorlás az egyes témakörökhöz kapcsolódóan (8 óra)

A képzés ajánlott tankönyvei:
Funkcionális gimnasztika - szerző: Barbara és Thomas Oettinger, kiadás éve: 2011, ingyenesen letölthető: innen,
Élettani alapismeretek - szerző: Cseri Julianna, kiadás éve: 2011, ingyenesen letölthető: innen,
Mozgáskoncepciók – Köredzés - szerző: Andreas Klee, kiadás éve: 2011, ingyenesen letölthető: innen.

A képzés oktatója:
Hór László (bővebb információ)

A képzésre való jelentkezés  a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek, visszanézhetők, a képzéseink pedig korlátlan számban ingyenesen ismételhetők öt éven belül. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött. A tanfolyam a fent leírt kompetenciák fejlesztésére szolgál, viszont munkavállalás céljából használható végzettséget nem ad.

Képzési program:
A képzés megnevezése: a funkcionális edzés alapjai tanfolyam.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Űrszelvényben Oszlopok Kft. 
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a funkcionális edzés szemlélete alapjainak elsajátítása, gyakorlása és az otthoni gyakorlás előkészítése.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 8 hét a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szakterület szabályrendszerének és módszereinek megismerése és gyakorlása.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: minden esetben online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában, ezen kívül minden alkalommal sor kerül online gyakorlati foglalkozásra is.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. 
A maximális csoportlétszám: 50 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Jelentkezés a funkcionális edzés alapjai tanfolyamra


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.