Fitoterapeuta szakmai képzés

Fitoterápiának nevezzük a gyógynövényekkel való gyógyítást. Őseink is gyógyítottak így, a füvesasszonyok, táltosok, sámánok is használták ezeket. Napjainkban azokat a növényeket tekintjük gyógynövénynek, amelyben valamilyen hatóanyag csoport kivonható mennyiségben van jelen. A fitoterápia szempontjából fontos, hogy ezek házi módszerekkel legyenek kinyerhetőek.
A fitoterápia része az aromaterápia, ami az illóolajok felhasználásának tudománya, valamint az apiterápia, amely a méhészeti gyógyhatású készítmények felhasználásával foglalkozik.

A fitoterapeuta (FIT) képzésnek két része van. A 40 órás elméleti képzés online konzultációk formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával, 8 alkalommal hétfői, szerdai és pénteki napokon 16 órától 20 óráig a képzési naptár szerint. A 2 napos (16 órás) gyakorlati oktatás helyszíne Budapest vagy Poroszló (a jelentkezésnél kiválasztható), a foglalkozások pedig mindkét nap 9 órától 17 óráig tartanak a képzési naptár szerint. Igény esetén számos szálláshely elérhető. A szállás és étkezés költségét a képzés díja nem tartalmazza.

A képzés ideje 1 hónap a képzési naptár szerint. A képzés összesen 56 óra foglalkozást tartalmaz.

A képzés díja 69.900 forint.

A képzés díja a tankönyvek árát és a vizsgák díját nem tartalmazza. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezi. A vizsgára a résztvevőink önállóan tudnak a hatóságnál jelentkezni a dokumentumtárból letölthető jelentkezési lappal. A jelentkezéshez mellékelni kell az általunk kiállított adatlapot és a 47.000 forintos vizsgadíj átutalását igazoló banki bizonylatot. Igény esetén a jelentkezésben segítünk.

A képzés tananyagegységei:
Elméleti tananyag:

1. A gyógynövényekről általában, a fitoterápia története (3 óra)
2. A gyógynövények és készítményeik hatóanyag szerinti felosztása (5 óra)
3. Gyógynövények, javallataik és mellékhatásaik (13 óra)
4. A gyógynövények alkalmazási módjai, receptúraképzés (5 óra)
5. A fitoterápiás módszerek alkalmazása az egyes betegségeknél (3 óra)
6. Az illóolajak ismerete és hatásaik (4 óra)
7. Az apiterápiás termékek hatásai (4 óra)
8. Klinikum és anamnézis (3 óra)
Gyakorlati tananyag:
1. Gyógynövények felismerése és alkalmazásuk a gyakorlatban (8 óra)
2. Fitoterápiás, aromaterápiás és apiterápiás készítmények előállítása (8 óra)

A vizsgára jelentkezés előfeltételei:
- középiskolai végzettség (gimnázium, szakgimnázium)
- sikeres egészségügyi és természetgyógyászati alapmodul vizsga

A képzés ajánlott tankönyvei:
Fitoterápia - szerző: Mester Ildikó, kiadás éve: 2010, ingyenesen letölthető: innen vagy a dokumentumtárból,
Gyógynövények hatásai és energetikája - szerző: Dr. Joós Károly, kiadás éve: 2019, ingyenesen letölthető: innen vagy a dokumentumtárból,
Szemelvények a fitofarmakológia és fitoterápia tárgyköréből - szerző: Dr. Juhász Béla, kiadás éve: 2011, ingyenesen letölthető: innen vagy a dokumentumtárból,
Természetes házipatika - szerző: Stacey Dugliss-Wesselman, kiadás éve: 2014, ára: 2.490 Ft.
A vizsgához szükséges gyógynövények képei a dokumentumtárban elérhetőek.

A képzés oktatója:
Aradi Ágnes (bővebb információ)

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek és öt évig visszanézhetőek. A tanfolyam személyes részvételű foglalkozásain videofelvételek nem készülnek. A képzéseink öt éven belül korlátlan számban ingyenesen ismételhetőek. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
A képzés megnevezése: fitoterapeuta képzés.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Aradi Ágnes egyéni vállalkozó. 
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek elsajátítása és az fitoterapeuta szakmai vizsgán való sikeres részvétel.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 1 hónap a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szakterület szabályrendszerének és módszereinek megismerése.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyvei és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: a képzés elméleti része online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában, míg a gyakorlati rész kontaktórák formájában valósul meg.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. A kontaktórákon 13 óra részvétel kötelező.
A maximális csoportlétszám: 50 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Egyéb képzéseink

A képzés szakmai tartalma

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok

Jelentkezés fitoterapeuta vizsgára felkészítő képzésre


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.