Életmód-tanácsadó és terapeuta csomag

Ezt a csomagot azoknak ajánljuk, akik szeretnének komplex természetgyógyászati tanácsadást és segítséget nyújtani a klienseiknek. A tanfolyam sorozat része többet között a mozgásterápia, a masszázsterápia, a légzésterápia, a gyógynövényekkel való munka, továbbá számos természetgyógyász módszer. A képzés elvégeztét követően lehetővé válik a beteg emberekkel történő munka is terápiás céllal.

A jelentkezési lapon ki kell választani az egészségügyi alapismeretek képzésta természetgyógyászati alapismeretek képzést, egy természetgyógyász életmódtábort, az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzést, az életmód-tanácsadási ismeretek modult és a fitoterapeuta képzést.

A 65 órás egészségügyi alapismeretek és a 65 órás természetgyógyászati alapismeretek képzések online elméleti konzultáció formájában kerülnek megtartásra Zoom alkalmazás használatával hétfőn, szerdán és pénteken (valamint egy-egy alkalommal szombaton) 16 órától 20 óráig. Az 5 napos bentlakásos természetgyógyász életmódtábor helyszíne: 3388 Poroszló, Rákóczi út 25. A képzés 40 óra személyes gyakorlati foglalkozást tartalmaz, első nap 10-17 óráig, második-negyedik napon 8-17 óráig, utolsó nap pedig 8-14 óráig a képzési naptár szerint. A képzés díja az életmódtábor szállásának díját és az étkezés költségét tartalmazza. 

Az életmód-tanácsadó és terapeuta (ÉTT) képzés három modulból áll. Az első modul az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzés, a második modul a fitoterapeuta képzés, a harmadik modul pedig az életmód-tanácsadási ismeretek modul. A vizsgára való jelentkezéshez meghatározott felsőfokú végzettség szükséges.*
Ezt a szakmát elsősorban azoknak ajánljuk, akik egészségnevelési feladatokat, életmód-tanácsadást és primér prevenciós tevékenységet kívánnak ellátni a természetgyógyászat hagyományos módszereinek alkalmazása mellett.
Az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta modul 40 óra elméleti és 2 nap (16 óra) gyakorlati foglalkozást tartalmaz. A fitoterapeuta modul 40 óra elméleti és 2 nap (16 óra) gyakorlati foglalkozást tartalmaz. Az életmód-tanácsadási ismeretek modul 40 óra elméleti és 3 nap (24 óra) gyakorlati foglalkozást tartalmaz.
A 120 órás elméleti képzés online konzultációk formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával, hétfői, szerdai és pénteki napokon 16 órától 20 óráig a képzési naptár szerint. A 7 napos (56 órás) gyakorlati kontaktórás foglalkozásának helyszíne: 3388 Poroszló, Rákóczi út 25. A személyes képzés minden nap 9 órától 17 óráig tart a képzési naptár szerint. 

A képzés ideje a választott időpontok függvényében változó, a képzési naptár szerint. A képzési csomag 250 óra elméleti és  96 óra gyakorlati foglalkozást tartalmaz (ez összesen 346 óra).

A képzési csomag díja az életmódtábor időpontja és tematikája függvényében 526.680 forinttól indul és 5% kedvezményt tartalmaz. A képzések árát (kedvezmény nélkül) és az életmódtábor témáját az időpont mellett tüntetjük fel. A kedvezmény igénybevételéhez legalább három képzés egyben fizetendő. Részletfizetés esetén a jelentkezést követő három napon belül képzésenként 10.000 forint előleget kell fizetni, majd a képzés kezdő napját megelőző napig a fennmaradó képzési díj egyik fele, a tervezett befejező napot megelőző napig pedig a díj másik fele esedékes. Egyösszegű előre fizetés esetén a fizetési határidő három nap. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. A képzésre való jelentkezés a képzési díj vagy előleg megfizetésével válik érvényessé. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzések díja a tankönyvek árát és a vizsgák díját nem tartalmazza. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezi. A vizsgára a résztvevőink önállóan tudnak a hatóságnál jelentkezni a dokumentumtárból letölthető jelentkezési lappal. A jelentkezéshez mellékelni kell az általunk kiállított adatlapot és a vizsgadíj átutalását igazoló banki bizonylatot, valamint a végzettséget igazoló bizonyítvány másolatát. Igény esetén a jelentkezésben segítünk.

A sikeres vizsgázást ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokkal támogatjuk, amin bárki részt vehet előzetes regisztráció nélkül (bővebb információ).

A képzések tananyagegységei:
Megtalálhatóak az egészségügyi alapismeretek képzés, a természetgyógyászati alapismeretek képzés, a természetgyógyász életmódtábor és az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés leírásában.

A vizsgákra jelentkezés előfeltétele:
- középiskolai végzettség (gimnázium, szakgimnázium) az alapmodul vizsgák esetében
- felsőfokú végzettség (egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai, szociális, népművelői, teológiai vagy agrártudományi szakirány) az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés esetében
- az életmód-tanácsadó és terapeuta vizsgára jelentkezéskor az igazolt szakmai gyakorlat (2 hét orvos-természetgyógyászati rendelőben, 1 hét alternatív mozgás- és masszázsterapeuta mellett, 4 hét életmódtábor-asszisztálás képzett életmód-tanácsadó mellett és 2 hét életmód-tanácsadó rendelőben és életmód klubban)

A képzések ajánlott tankönyvei:
Megtalálhatóak az egészségügyi alapismeretek képzés, a természetgyógyászati alapismeretek képzés, a természetgyógyász életmódtábor és az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés leírásában.

A képzések oktatói:
Aradi Ágnes, Dr. Rodák Margit és egyéb meghívott oktatók (bővebb információ).

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek és öt évig visszanézhetőek. A tanfolyam személyes részvételű foglalkozásain videofelvételek nem készülnek. A képzéseink öt éven belül korlátlan számban ingyenesen ismételhetőek. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
Megtalálható az egészségügyi alapismeretek képzés, a természetgyógyászati alapismeretek képzés, a természetgyógyász életmódtábor és az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés leírásában.

A jelentkezési lapon ki kell választani az egészségügyi alapismeretek képzésta természetgyógyászati alapismeretek képzést, egy természetgyógyász életmódtábort, az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzést, az életmód-tanácsadási ismeretek modult és a fitoterapeuta képzést.

Az egészségügyi alapismeretek szakmai tartalma

A természetgyógyászati alapismeretek szakmai tartalma

Az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés szakmai tartalma

Az egészségügyi alapismeretek dokumentumai

A természetgyógyászati alapismeretek dokumentumai

Az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés dokumentumai

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.