Életmód-tanácsadási ismeretek modul

Az életmód-tanácsadó élménycentrikus módszeregyüttes alkalmazásával segít a klienseinek életmódjuk átalakításában – a civilizációs betegségek, testi-lelki ártalmak csökkentése vagy kiküszöbölése, egészségük megőrzése vagy helyreállítása érdekében.
Az életmód-tanácsadó a szabadidő kulturált, tartalmas eltöltése terén primer prevenciós feladatokat (művelődési központok, magánvállalkozások, utazási irodák) lát el, míg az egészségügyben specializálódik a betegellátás és -gondozás során hiányterületet képező egészségnevelési feladatok hatékony ellátására. A családorvos, kórházi orvos, gondozóintézeti szakorvos betegeket küld az életmód-tanácsadóhoz, hogy annak életmódi nevelésével a szokványos gyógyszeres terápiát kiegészítse.

Induló képzéseink

Kezdete

Vége

Díja

Elmélet

Gyakorlat

2023. 1. 4.

2023. 1. 21.

99.900 forint

Online 40 óra

Poroszlón 24 óra

2024. 3. 16.

2024. 4. 3.

109.900 forint

Online 40 óra

Poroszlón 24 óra

Az életmód-tanácsadási ismeretek modul az életmód-tanácsadó és terapeuta (ÉTT) képzés három moduljából az egyik. A másik modul az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzés, a harmadik pedig a fitoterapeuta képzés.

Az életmód-tanácsadási ismeretek képzésnek két része van. A 40 órás elméleti képzés online konzultációk formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával, 8 alkalommal hétfői, szerdai és pénteki napokon 16 órától 20 óráig a képzési naptár szerint. A 3 napos (24 órás) gyakorlati kontaktórás oktatás helyszíne: 3388 Poroszló, Rákóczi út 25. A foglalkozások minden nap 9 órától 17 óráig tartanak a képzési naptár szerint.

A képzés ideje 1 hónap a képzési naptár szerint. A képzés összesen 64 óra foglalkozást tartalmaz.

A képzés díja 99.900 forint.

A képzés díja a tankönyvek árát nem tartalmazza. Az életmód-tanácsadó és terapeuta vizsgára jelentkezésre a képzés önmagában nem jogosít fel. A teljes vizsgára felkészítő tanfolyamunk az életmód-tanácsadó és terapeuta képzés, amely itt elérhető.

A képzés tananyagegységei:
Elméleti tananyag:
1. Az életmód-tanácsadás alapfogalmai, valamint jogi és etikai ismeretei (9 óra)
2. Pszichológiai alapismeretek és módszerek az életmód-tanácsadásban (5 óra)
3. Életkori és szociológiai csoportok a terápiában (5 óra)
4. Betegségcsoportok, egyes betegségek kezelése, problémák megoldása (6 óra)
5. Pedagógiai és andragógiai módszerek, segítés (5 óra)
6. Életmódtábor speciális csoportok részére, vizsgatábor tervezés (5 óra)
7. Előadás tervezés, anamnézis készítés, rekreáció (5 óra)
Gyakorlati tananyag:
1. A bemutatkozás és az előadások gyakorlása (6 óra)
2. Csoportfoglalkozások, mozgásgyakorlatok, relaxáció vezetése (11 óra)
3. Betegségek kezelése (4 óra)
4. Életmódtábor tervezés (3 óra)

A képzés ajánlott tankönyvei:
Pszichológia - szerzők: Atkinson és Hilgard, kiadás éve: 2005, ára: 4.450 Ft,
A felnőttképzés tudománya (Bevezetés az andragógiába) - szerző: Dr. Zrinszky László, kiadás éve: 1995, használtan beszerezhető,
A társas érintkezés pszichológiája - szerző: Forgács József, kiadás éve: 2019, ára: 2.700 Ft,
A közvetlen emberi kommunikáció szabályszerűségei - szerző: Dr. Buda Béla, kiadás éve: 1986, ára: 2.470 Ft,
Delfi örökösei (Önismereti csoportok- elmélet, módszer, gyakorlatok) - szerző: Rudas János, kiadás éve: 2016, ára: 3.280 Ft,
Természetgyógyászati alapismeretek (Tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek) - főszerkesztő: Dr. Tamasi József, kiadás éve: 2017, ára: 14.980 Ft,
Természetgyógyászati alapismeretek (Jegyzet a középfokú természetgyógyászati oktatás és vizsgáztatás számára) - szerkesztő: Dr. Tamasi József, kiadás éve: 2000, használtan beszerezhető,
Természetgyógyászati alapismeretek Jegyzetkiegészítés - szerkesztő: Dr. Sarkadi Ádám, kiadás éve: 2000, használtan beszerezhető,
Természetgyógyászat dióhéjban - szerző: Dr. Sarkadi Ádám, kiadás éve: 2002, használtan beszerezhető.

A képzés oktatói:
Aradi Ágnes, Dr. Rodák Margit és egyéb meghívott oktatók (bővebb információ).

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek és öt évig visszanézhetőek. A tanfolyam személyes részvételű foglalkozásain videofelvételek nem készülnek. A képzéseink öt éven belül korlátlan számban ingyenesen ismételhetőek. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
A képzés megnevezése: életmód-tanácsadási ismeretek modul.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Oktató Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Űrszelvényben Oszlopok Oktató Kft.
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek elsajátítása.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 1 hónap a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szakterület szabályrendszerének és módszereinek megismerése.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: a képzés elméleti része online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában, míg a gyakorlati rész kontaktórák formájában valósul meg.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. A kontaktórákon 19 óra részvétel kötelező.
A maximális csoportlétszám: 30 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

A teljes szakmai képzés

A teljes képzés szakmai tartalma

A szakmai képzéshez kapcsolódó dokumentumok

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására. Az életmódtáborok ismétlése féláron lehetséges.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.