Egészségügyi alapismeretek

A természetgyógyászatban szükséges az emberi szervezet részeinek, működésének és főbb betegségeinek az ismerete. Ezzel foglalkozik a képzés, kiegészítve azokkal a biológiai alapfogalmakkal, amelyek szükségesek az egészségügyben történő eligazodáshoz.

A 60 órás egészségügyi alapismeretek képzés (EÜ modul) online elméleti konzultáció formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával. A képzés ideje 4 hét, a képzési naptár szerint. Minden héten hétfőn, szerdán és pénteken 16 órától 20 óráig tartanak a foglalkozások.

A képzés díja 49.900 forint.

A képzés díja a tankönyvek árát és a vizsgák díját nem tartalmazza. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezi. A vizsgára a résztvevőink önállóan tudnak a hatóságnál jelentkezni a dokumentumtárból letölthető jelentkezési lappal. A jelentkezéshez mellékelni kell az általunk kiállított adatlapot és a 24.500 forintos vizsgadíj átutalását igazoló banki bizonylatot. Igény esetén a jelentkezésben segítünk. 

A sikeres vizsgázást ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokkal támogatjuk, amin bárki részt vehet előzetes regisztráció nélkül (bővebb információ).

A képzés tananyagegységei:
1. Általános anatómiai és kórtani alapismeretek (4 óra)
2. A mozgás szervrendszere és kórtana (9 óra)
3. A keringés szervrendszere és kórtana (5 óra)
4. A légzőrendszer és kórtana (4 óra)
5. Az emésztés szervrendszere és kórtana (5 óra)
6. A kiválasztás szervrendszere és kórtana (4 óra)
7. A szaporodás szervrendszere és kórtana (4 óra)
8. A neuroendokrin rendszer és kórtana (5 óra)
9. Az idegrendszer és kórtana (9 óra)
10. Az érzékszervek és kórtanuk (6 óra)
11. Elsősegélynyújtás (5 óra)

A vizsgára jelentkezés előfeltétele:
- középiskolai végzettség (gimnázium, szakgimnázium)

A képzés ajánlott tankönyvei:
Egészségügyi alapismeretek (Tananyag a természetgyógyászati képzéshez) - szerző: Demeter Józsefné, kiadás éve: 2017, ára: 12.980 Ft,
Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai - kiadás éve: 2018, ára: 3.980 Ft.

A képzés oktatója:
Aradi Ágnes (bővebb információ)

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

Az online konzultációs foglalkozásokon készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek, visszanézhetők, a képzéseink pedig korlátlan számban ingyenesen ismételhetők öt éven belül. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
A képzés megnevezése: egészségügyi alapismeretek képzés. 
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Varga Sándorné egyéni vállalkozó.
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek elsajátítása, az egészségügyi alapismeretek vizsgán való sikeres részvétel és a természetgyógyász szakmai képzésekre és továbbképzésekre való felkészülés.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 4 hét a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szervrendszer megismerése és a hozzá tartozó betegségek és kórképek felismerése, valamint az elsősegélynyújtás elsajátítása.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: minden esetben online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint.
A maximális csoportlétszám: 990 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Egyéb képzéseink

A képzés szakmai tartalma

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok

Jelentkezés egészségügyi alapismeretek vizsgára felkészítő képzésre


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.