Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta szakmai képzés

Az alternatív mozgás- és masszázsterápia alapfeltevése, hogy az ember egységes rendszer, amiben test, lélek és tudat nem választható szét. Bármelyikben is keletkezik rendellenesség, az a harmónia felborulásához és betegséghez vezethet. Ez alapján akármelyiket kezelem, az egészre vagyok hatással. Másik alapeleme, hogy mozgással, mozgatással vagy pszichogén módszerekkel beindíthatók az öngyógyító mechanizmusok. Módszerek széles körét gyűjti össze.

Ezt a szakmát azoknak ajánljuk, akik főleg egészségmegőrzés vagy betegségmegelőzés céljából egyéni vagy csoportos mozgás oktatással vagy mozgatással (masszázzsal) szeretnének foglalkozni. A képzés elvégeztét és a sikeres vizsgát követően lehetővé válik a beteg emberekkel történő munka is terápiás céllal.

Az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (AMM) képzésnek két része van. A 40 órás elméleti képzés online konzultációk formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával, 8 alkalommal hétfői, szerdai és pénteki napokon 16 órától 20 óráig a képzési naptár szerint. Az 5 napos (40 órás) gyakorlati kontaktórás oktatás helyszíne Budapest vagy Poroszló (a jelentkezésnél kiválasztható), a foglalkozások pedig minden nap 9 órától 17 óráig tartanak a képzési naptár szerint. Igény esetén számos szálláshely elérhető. A szállás és étkezés költségét a képzés díja nem tartalmazza.

Tanfolyamunk gyakorlati része az általános bemutatókon túlmenően teljes értékű shiatsu alaptanfolyamot foglal magában, amely feljogosítja a résztvevőt a Magyar Shiatsu Társaság által elismert shiatsu tanfolyamok 1. moduljára történő jelentkezésre. Az állami vizsgára shiatsu és do-in gyakorlati bemutatóval készítjük fel a résztvevőket.

A képzés ideje 1 hónap a képzési naptár szerint. A képzés összesen 80 óra foglalkozást tartalmaz.

A képzés díja 99.900 forint.

Akik korábban egy másik képző helyen shiatsu alaptanfolyamot végeztek, 79.900 forintos kedvezményes áron jelentkezhetnek az itt feltüntetett feltételekkel.
Akik korábban nálunk végezték el a shiatsu alaptanfolyamot, azok az itt feltüntetett feltételekkel jelentkezhetnek 59.900 forintért.

A képzés díja a tankönyvek árát és a vizsgák díját nem tartalmazza. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezi. A vizsgára a résztvevőink önállóan tudnak a hatóságnál jelentkezni a dokumentumtárból letölthető jelentkezési lappal. A jelentkezéshez mellékelni kell az általunk kiállított adatlapot és az 50.000 forintos vizsgadíj átutalását igazoló banki bizonylatot. Igény esetén a jelentkezésben segítünk.

A sikeres vizsgázást ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokkal támogatjuk, amin bárki részt vehet előzetes regisztráció nélkül (bővebb információ).

A képzés tananyagegységei:
Elméleti tananyag:
1. Az alternatív mozgás- és masszázsterápia története és filozófiai háttere, általános szakmai ismeretek (5 óra)
2. A masszázsterápiák élettani hatásai (3 óra)
3. A mozgásterápiák élettani hatásai (2 óra)
4. Mikrorendszerek, a kínai és indiai módszerek hátterében álló fogalmak (5 óra)
5. Masszázsterápiák (5 óra)
6. Mozgásterápiák (5 óra)
7. Légzésterápiák (5 óra)
8. Tudatállapot változással járó módszerek (5 óra)
9. Alkalmazás, anamnézis és klinikum (3 óra)
10. Pszichológiai, pedagógiai, jogi és etikai alapismeretek, dokumentáció és menedzsment (2 óra)
Gyakorlati tananyag:
1. A shiatsu alapkezelés elmélete és gyakorlata (24 óra)
2. Do-in alapismeretek és gyakorlat (8 óra)
3. Az alternatív mozgás- és masszázsterápia módszereinek bemutatása (8 óra)

A vizsgára jelentkezés előfeltételei:
- középiskolai végzettség (gimnázium, szakgimnázium)
- sikeres egészségügyi és természetgyógyászati alapmodul vizsga
- igazolt szakmai gyakorlat (2 hét orvos-természetgyógyászati rendelőben, 1 hét hagyományos kínai orvosi rendelőben vagy akupunktúrás orvosi rendelőben, 2 hét gyógytornász mellett és 50 óra valamely alternatív mozgás- és masszázsterapeuta mellett)

A képzés ajánlott tankönyve:
Alternatív mozgás- és masszázsterápia - szerző: Sárai Gábor, kiadás éve: 2008, ára: 2.923 Ft.

A képzés oktatói:
Varga Sándor, Aradi Ágnes és Jakab Éva (bővebb információ).

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek és öt évig visszanézhetőek. A tanfolyam személyes részvételű foglalkozásain videofelvételek nem készülnek. A képzéseink öt éven belül korlátlan számban ingyenesen ismételhetőek. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
A képzés megnevezése: alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képzés.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Aradi Ágnes egyéni vállalkozó. 
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek elsajátítása és az alternatív mozgás- és masszázsterapeuta szakmai vizsgán való sikeres részvétel.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 1 hónap a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szakterület szabályrendszerének és módszereinek megismerése.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: a képzés elméleti része online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában, míg a gyakorlati rész kontaktórák formájában valósul meg.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. A kontaktórákon 32 óra részvétel kötelező.
A maximális csoportlétszám: 50 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Egyéb képzéseink

A képzés szakmai tartalma

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok

Jelentkezés alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgára felkészítő képzésre


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.