Akupresszőr szakmai képzés

Az akupresszúra olyan pontmasszázs, amelyben a hagyományos kínai orvoslás meridián pontjait kezeljük, kiegészítve a fülakupunktúra pontjaival. A nyugati szemlélet szerint ilyenkor a bőr receptorain elektromos impulzusok jönnek létre, amelyek a reflexközpontokba jutnak az agyban, majd innen a kezelni kívánt szervhez. A pontnyomás általában kézzel történik, de eszközök is használhatók. A képzés része a moxa, köpöly, test- és fülgyertya, valamint akupresszúrás magvak használatának oktatása. A kezelések során különféle szabályokat alkalmazunk, főleg a hagyományos kínai orvoslásra alapozva.

Az akupresszőr (AKU) képzésnek két része van. A 40 órás elméleti képzés online konzultációk formájában kerül megtartásra Zoom alkalmazás használatával, 8 alkalommal hétfői, szerdai és pénteki napokon 16 órától 20 óráig a képzési naptár szerint. A 3 napos (24 órás) gyakorlati kontaktórás oktatás helyszíne Budapest vagy Poroszló (a jelentkezésnél kiválasztható), a foglalkozások pedig minden nap 9 órától 17 óráig tartanak a képzési naptár szerint. Igény esetén számos szálláshely elérhető. A szállás és étkezés költségét a képzés díja nem tartalmazza.

A képzés ideje 1 hónap a képzési naptár szerint. A képzés összesen 64 óra foglalkozást tartalmaz.

A képzés díja 79.900 forint.

A képzés díja a tankönyvek árát és a vizsgák díját nem tartalmazza. A vizsgákat az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezi. A vizsgára a résztvevőink önállóan tudnak a hatóságnál jelentkezni a dokumentumtárból letölthető jelentkezési lappal. A jelentkezéshez mellékelni kell az általunk kiállított adatlapot és az 50.000 forintos vizsgadíj átutalását igazoló banki bizonylatot. Igény esetén a jelentkezésben segítünk.

A sikeres vizsgázást ingyenes vizsgafelkészítő foglalkozásokkal támogatjuk, amin bárki részt vehet előzetes regisztráció nélkül (bővebb információ).

A képzés tananyagegységei:
Elméleti tananyag:
1. A hagyományos kínai orvoslás elmélete (10 óra)
2. A klasszikus meridiánok, különleges vezetékek és akupresszúrás pontok (10 óra)
3. A fülakupresszúra zónái, pontjai és kezelési módszerei (5 óra)
4. A hagyományos kínai orvoslás pontkiválasztási szabályai (5 óra)
5. A betegségek okai, diagnózisa és kezelése (5 óra)
6. Az akupresszúra eszközeinek használata (2 óra)
7. A kínai masszázs alapjai (3 óra)
Gyakorlati tananyag:
1. A meridiánok és akupresszúrás pontok megismerése a gyakorlatban (8 óra)
2. A fülakupresszúra gyakorlati alkalmazása (8 óra)
3. Akupresszúrás kezelés a gyakorlatban (8 óra)

A vizsgára jelentkezés előfeltételei:
- középiskolai végzettség (gimnázium, szakgimnázium)
- sikeres egészségügyi és természetgyógyászati alapmodul vizsga
- igazolt szakmai gyakorlat (2 hét orvos-természetgyógyászati rendelőben, 1 hét távolkeleti mozgásoktató mellett és 2 hét hagyományos kínai orvosi rendelőben, vagy akupunktúrás orvosi rendelőben)

A képzés ajánlott tankönyvei:
A Test és Fülakupresszúra tankönyve - szerző: Dr Eőry Ajándok, kiadás éve: 2014, ára: 5.500 Ft,
Akupresszúra a családban - szerző: Dr. Bittó Gyula, kiadás éve: 2011, ára: 2.940 Ft.

A képzés oktatói:
Varga Sándor, Aradi Ágnes, Dr. Bittó Gyula és Szeferinusz Attila (bővebb információ).

A képzés során használt kínai szavak kiejtéséhez ajánljuk ennek az oldalnak a tanulmányozását.

A képzésre való jelentkezés a képzés díjának a megfizetésével válik érvényessé. A fizetés átutalással, bankkártyás fizetéssel vagy banki befizetéssel történhet. Határideje a jelentkezéstől számított 3. nap, de legkésőbb a képzést megelőző nap. A jelentkezés elküldésével a képzésen résztvevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti az ÁSZF-ben meghatározott feltételeket.

A képzéseink online konzultációs foglalkozásain készült videofelvételek a résztvevők számára elérhetőek és öt évig visszanézhetőek. A tanfolyam személyes részvételű foglalkozásain videofelvételek nem készülnek. A képzéseink öt éven belül korlátlan számban ingyenesen ismételhetőek. Az ingyenes ismétlés előzetes regisztrációhoz kötött.

Képzési program:
A képzés megnevezése: akupresszőr képzés.
A weboldalt üzemelteti: Űrszelvényben Oszlopok Kft.
A képzés felnőttképző szolgáltatója: Aradi Ágnes egyéni vállalkozó. 
A képzés során megszerezhető kompetencia, a képzés célja: a képzés tananyagegységeinek elsajátítása és az akupresszőr szakmai vizsgán való sikeres részvétel.
A képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei és a képzés célcsoportja: az ÁSZF 4. és 8. pontjai szerint.
A tervezett képzési idő: 1 hónap a képzési naptár szerint.
A képzés tananyagegységeinek célja: az adott szakterület szabályrendszerének és módszereinek megismerése.
A képzés tananyagegységeinek tartalma: a képzés tankönyve és ajánlott irodalma szerinti tartalom.
A tananyagegységek megvalósítása során alkalmazott képzési módszerek és munkaformák: a képzés elméleti része online videokonferencia szoftveren keresztül történő konzultáció a szakmai előadást és interaktív elemeket (kérdések és válaszok, valamint kisebb feladatok) váltogató formában, míg a gyakorlati rész kontaktórák formájában valósul meg.
A jelentkezők előzetesen megszerzett tudását nem számítjuk be.
A képzésen résztvevők teljesítményét nem értékeljük.
A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: az ÁSZF 11. pontja szerint. A kontaktórákon 19 óra részvétel kötelező.
A maximális csoportlétszám: 50 fő.
A képzési program végrehajtásához szükséges személyi és tárgyi feltételek: az ÁSZF 4. és 6. pontjai szerint.

Egyéb képzéseink

A képzés szakmai tartalma

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok

Jelentkezés akupresszőr vizsgára felkészítő képzésre


Személyazonosító adatok:

Cím adatok:

Számlázási adatok:

Kapcsolattartási adatok:

Felnőttképzési adatok:

* kötelező kitölteni

Személyes élmény a tanulás

  1. Személyes részvétel az online órákon - A legtöbb elméleti képzésünket korszerű formában, online közvetítjük Zoom alkalmazás használatával. Így bárki részt vehet azokon anélkül, hogy a képzés helyszínére kéne utaznia, illetve később is megnézheti az online órákról készült videókat. Viszont aki szeretne ezeken az órákon személyesen is részt venni, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget előzetes egyeztetést követően. Minden online közvetített foglalkozásunk élő konzultáció. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk.
  2. Személyes gyakorlati oktatás - Gyakorlati képzéseinket a legtöbb esetben személyes részvétellel tartjuk meg. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így van bőven alkalom a tanultak gyakorlására.
  3. Személyre szabott tematika - Akár online, akár személyesen tartjuk a foglalkozást, minden esetben a résztvevők igényei határozzák meg az órák pontos menetét. Az aktuális tematikán belül az egyéni tudásszint, valamint a feltett kérdések alapján történik a téma kifejtése. Kérésre a korábbi tananyagot is felelevenítjük, hogy segítsük a szükséges tudásanyag készség szintre jutását. Igény esetén ingyenes ismétlési lehetőséget biztosítunk, így az utólag felmerülő kérdéseket is van alkalom megvitatni.

Milyen képzéseket kell elvégeznem, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Címünk

3388 Poroszló, Rákóczi út 25.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseim vannak.

image

Hírlevél

Szeretném, ha kapcsolatban maradnánk, feliratkozom a hírlevélre.